Anketa e IRI-t: Ahmeti i pari me besueshmëri tek shqiptarët

Sipas anketës më të re të publikuar nga IRI amerikan, lideri i BDI Ali Ahmeti kyeson listën e liderëve tek partitë politike shqiptare.

Bazuar në rezultatet e anketës, rradhitja është me savijon:

Ali Ahmeti 5%

Ziadin Sela 4%

Bilall Kasami 2%

Menduh Thaçi 1%

Sipas anketës më të re të publikuar nga IRI amerikan, BDI i fiton sërish zgjedhjet dhe në të njëjtën kohë ajo mbetet partia e parë dhe më e madhe te shqiptarët gjithnjë sipas IRI. Në bllokun politik shqiptar bindshëm e para del partia më e madhe shqiptare BDI me 8 %, e ndjekur më pas nga ASHA me 4 %, Lëvizja Besa me 3 % dhe PDSH me 2 %.

Anketa e IRI-it u realizuar në periudhën prej 4 mars deri 6 Prill – 2-21. Të dhënat u grumbulluan përmes intervistava me qytetarët në modelin sy në sy me 1222 eksemplarë në nivel të shtetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *