Bie numri i shitjeve të veturave në Gjermani - Realiteti

Bie numri i shitjeve të veturave në Gjermani

Rimëkëmbja e tregut gjerman të veturave të reja u ndal në korrik pasi regjistrimet ranë për 25 për qind në 236.393, sipas të dhënave nga autoriteti motorik i OAK-së.

Shitjet u goditën nga mungesa e disponueshmërisë së shumë modeleve për shkak të mungesës së çipit që ka shkaktuar ndërprerje të prodhimit, tha shoqata e importuesve VDIK.

Rënia e korrikut ishte pjesërisht për shkak të shifrave të larta të regjistrimit të vitit të kaluar, kur shitësit u hapën për biznes pasi masat e bllokimit të COVID-19 u lehtësuan, tha VDIK.

Presidenti i VDIK-ut, Reinhard Zirpel, tha se anëtarët e shoqatës po shohin prapambetje të rendit të lartë. “Kjo tregon se tregu nuk po e kupton potencialin e tij të vërtetë për shkak të sfidave të vazhdueshme të zinxhirit të furnizimit”, tha Zirpel në një deklaratë.

Rënia e korrikut përfundoi fitimet katër mujore të shitjeve në tregun më të madh të Evropës.

Tesla pati fitimin më të madh të shitjeve muajin e kaluar pasi shitjet e veturave elektrike lulëzuan. Regjistrimet e prodhuesit të veturave u rritën 141 për qind nga viti në vit.

Opel dhe Land Rover ishin të vetmet marka të tjera që rritën vëllimin, me shitjet e Opel deri në 16 për qind dhe Land Rover duke fituar 2.6 për qind.

Marka Volkswagen, lider në treg, i ranë shitjet për 17 për qind. Ndër markat e tjera gjermane, Mercedes-Benz ra 38 për qind, BMW 28 për qind dhe Audi 23 për qind.

Ndër markat e importit, Ford ra 49 për qind. Vëllimi i tyre Jeep, Renault dhe Nissan u ulën për 43 për qind. Shitjet për klientët privatë ranë me 36 për qind dhe shitjet për flotat e biznesit ranë 17 për qind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *