Çmimet e konsumit kanë rritur inflacionin ne vend

Banka Popullore në projeksionin e fundit rishikoi normën e inflacionit nga 2.2 përqind në 2.5 përqind për këtë vit. Rritja e lehtë sipas BPRM-së është për shkak të ndryshimeve në çmimet e konsumit. Të dhënat për tremujorin e dytë të vitit japin shenja se ekonomia po fillon të rimëkëmbet. Parametrat bazë makroekonomikë tani për tani […]

Continue Reading

Shteti pagoi mbi 100 mijë euro pensione për personat e vdekur

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale edhe vitin e kaluar ka bërë pagesa për personat që kanë vdekur, të cilët nuk janë larguar nga lista e pensioneve. Vetëm gjatë vitit 2020, shteti ka harxhuar afër 109 mijë euro, prej tyre mbi 6 mijë euro për pensionet e rreth 38 veteranëve të vdekur. “Pensionet e paguara […]

Continue Reading

Agim Shahini: Opozita duhet t’i rrotulloj maunet me blloka nga Serbia, siç dikur vepronte Vetëvendosje

Për heqjen e taksës ndaj blloqeve të ndërtimit të importuar nga Serbia ka kundërshtuar edhe Agim Shahini, Kryetar i Aleancës Kosovare të Bizneseve. ”Prodhuesi vendor do të përballet me konkurrencë të ashpër me Serbinë”, ka thënë Shahini në një intervistë për Info Magazine, njofton Klankosova.tv. Sipas tij, taksa do duhej të vazhdon por për këtë […]

Continue Reading

Raporti i DASh-it: Kosova si një nga vendet më të varfra në Evropë, u godit rëndë nga pandemia

Raporti i Departamentit Amerikan të Shtetit për Klimën e Investimeve në Kosovë për vitin 2021, ka theksuar se Kosova si një nga vendet më të varfra të Evropës, u godit rëndë nga pandemia COVID-19.Në raport thuhet se Kosova ka potencial për të tërhequr investime të huaja direkte, por kjo është e kufizuar mes tjerash edhe […]

Continue Reading

​Bizneset presin qartësim të kritereve për përftimin e pakos së ringjalljes ekonomike

Komuniteti i biznesit ka mirëpritur paralajmërimet për një pako të ringjalljes ekonomike, megjithatë kërkohet që të ketë më shumë qartësi rreth kritereve për mbështetje financiare. Oda Ekonomike Amerikane thotë se kompanitë prodhuese më së paku u mbështeten financiarisht në pandemi, ndërsa kërkon që edhe zonat ekonomike të rishikohen sa më shpejtë. Kjo odë është e […]

Continue Reading

Kosova plotësoi kushtet, merr pjesën e dytë prej 50 milionë eurove nga KE-ja

Komisioni Evropian, në emër të BE-së, ka ndarë sot 50 milionë euro për Kosovën në kuadër të paketës së Ndihmës Makro-Financiare (MFA) për të luftuar pasojat e pandemisë COVID-19. Në këtë kuadër KE-ja ka bërë disbursime, përveç për Kosovën, edhe për Tunizinë, Malin e Zi dhe Maqedoninë e Veriut. Në njoftimin për media u tha […]

Continue Reading