Kjo ishte vetura futuristike e viteve 70-ta

Një prej veturave që me dizajn ishte larg prej tjerave asokohe, ishte Lancia Stratos Zero.

Lancia Stratos Zero është dizajnuar nga Marcello Gandini, i cili e përshkruan dizajnin si model legjendar të Lamborghini Countazh dhe Citroen BX.

Konceptin e bëri në fshehtësi të plotë derisa po punonte për dizajnerin e veturave dhe konstruktorin Nucci Bertonea, e për ta bërë këtë “vepër arti” janë përdorur komponente që prodhoheshin për Lancia Fulvia.

Konceptin që e përdori Fulvia kishte motor V4, derisa vet vetura ishte dizajnuar të jetë shumë e ulët – apo më mirë thënë e vogël, transmeton Telegrafi.

Në Lancia nuk dinin asgjë për zhvillimin e veturës që Bertone e prezantoi në panairin e veturave në Torino gjatë vitit 1970.

Para kësaj, Nuccio e kishte dërguar veturën në selinë e kompanisë Lancia duke kaluar nën laurën e mbyllur, e në fund u parkua në vendin ku biznesmenët më të shquar kanë mundur ta shohin.

Plani i Bertoneut pati sukses pasi që Lancia i ofroi marrëveshje për zhvillimin e Stratosit për gara. Sa i përket konceptit, një kabinën e vogël mund të futet shoferi përmes xhamit të përparmë.

Pronari aktual e kishte blerë këtë veturë në vitin 2011 për hiq më pak se 761 mijë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com