Lista Serbe e çon në Kushtetuese Qeverinë e Albin Kurtit - Realiteti

Lista Serbe e çon në Kushtetuese Qeverinë e Albin Kurtit

Lista Serbe është drejtuar sot në Gjykatë Kushtetuese pas vendimit të qeverisë në krye me Albin Kurtin që këtij komuniteti t’i takojë veç një ministri.

Kështu ka bërë të ditur Lista Serbe në një komunikatë që ka nisur për media.

“Ankimi kundërshton vendimin e Asamblesë për zgjedhjen e Qeverisë në Prishtinë nga 22 marsi, 2021, në të cilin komunitetit serb iu dha vetëm një ministri edhe pse sipas Kushtetutës ishte i detyruar të caktonte dy.

Lista Serbe pret që Gjykata Kushtetuese të vendosë në përputhje me të drejtën kushtetuese duke respektuar të drejtat e popullit serb, por edhe të komuniteteve të tjera jo shumicë. Ne theksojmë se vendimi për të mohuar serbët është përfaqësim i drejtë në institucionet e nivelit qendror kundër të gjitha akteve ligjore. Theksojmë se nuk na duhen vende ministrore për hir të atyre vendeve, por si një mjet për të përmirësuar kushtet në të cilat jetojnë njerëzit tanë në Kosovë dhe Metohi”, thuhet në komunikatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *