Në Prishtinë, 5 parti bashkë 51%, VV vet 49%, dhe e llogarisin fitore!

Kandidati i VV-së për kryetar të Prishtinës, Arben Vitia e ka pranuar humbjen në këto zgjedhje,njofton Kosova.info

Përmes një konference për media, Vitia ka thënë se tashmë Prishtina e ka kryetarin e ri, Pëprarim Ramën.

“Prishtina tashmë e ka një kryetar të ri, dhe ai është Përparim Rama. E falënderoj aktivistët e VV-së dhe qytetarët e Prishtinës, gjithashtu edhe zotëri Ramën”.

///

Kuptimi i fjalës demokraci
demokrací,-a emër i gjinisë femërore; numri shumës; -(të)
1. regjim a sistem politik, ku pushteti ushtrohet nga populli drejtpërdrejt ose nëpërmjet organeve të zgjedhura dhe ku shtetasit gëzojnë liri e të drejta të barabarta; shtet ose vend që ka këtë regjim a këtë organizim politik.
2. mënyrë drejtimi a organizimi në jetën e një partie, të një shoqate etj., që u siguron të gjithë anëtarëve pjesëmarrjen aktive dhe ndikimin vendimtar në veprimtari të ndryshme; e drejta e mundësia për të thënë fjalën lirisht për të gjitha çështjet politike, shoqërore etj.: vendosja e demokracisë; demokraci e brishtë; demokraci e brendshme (parlamentare).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com