Panovski: Vaksina AstraZeneka është më e sigurta - Realiteti

Panovski: Vaksina AstraZeneka është më e sigurta

Nga vaksinat që kemi, më së shumti të dhëna të sigurta kemi për AstraZeneka dhe për mendimin tim është më e sigurta, sepse ne dimë më shumë për të, thotë për “Sitel” mikrobiologu Nikolla Panovski.

“Fatkeqësisht, opinioni më së shumti i beson vaksinës kineze për të cilën nuk dimë asgjë, pastaj vjen Sputnik për të cilin dimë diçka, dhe pastaj vjen AstraZeneka. Është e palogjikshme për mua që nuk flasim për vaksinat e tjera.

Nëse vaksinoni 3 milion persona sot, njëri nga ata 3 milion ndoshta do të kishte pasur ditën e tij të caktuar të ketë trombozë ose të vdes. Dhe kur matet në 100 mijë, le të themi që Pfizer ka një përqind e diçka, ndërsa AstraZeneka ka vetëm një përqind (vdekje pas vaksinimit).

Por kjo vdekshmëri prej një në 100.000 është e njëjtë në të pavaksinuarit, kështu që tromboza duhet të krahasohet. Çfarë, tek Pfizer dhe Sputnik nuk ka trombozë, pse nuk do të kishte te Sputnik kur bëhet me adenovirus ashtu si te AstraZeneka”, tha Panovski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *