Veprimet e përditshme që dëmtojnë rëndë shëndetin e veshkave - Realiteti

Veprimet e përditshme që dëmtojnë rëndë shëndetin e veshkave

Veshkat luajnë një rol shumë të rëndësishëm në sekretimin e hormoneve të caktuara dhe rregullojmë tensionin e gjakut.

Praktikisht i ngjajnë një rrjete që filtron gjithçka dhe pengon hyjen e elementeve toksike në organizëm. Por kjo rrjetë mund të shpërbëhet dhe të humbasë vetitë e saj mbrojtëse si pasojë e veprimeve të dëmshme.

Më poshtë do ju listojmë 3 prej tyre:

1.Nuk pini ujë mjaftueshëm:

Reklamë

Një ndër faktorët e përditshëm që çon në dëmtimin e veshkave është mospirja e rregullt e ujit. Uji është shumë i rëndësishëm pasi hidraton, detoksifikon dhe eleminon toksinat e ndryshme nga gjaku. Dehidratimi rrit rrezikun e infekisoneve dhe mund të krijojë gurë në veshka , shkruan “Living”.

2.Hani shumë kripë:

Konsumi i tepruar i kripës dëmton veshkat dhe sistemin kardiovaskular. Ngrënia e ushqimeve shumë të kriposura rrit tensionin e lartë të gjakut dhe pengon eleminin e toksionave nëpërmjet urinës. Zëvendësoni kripën e jodizuar me kripë deti, kripë Epsom dhe kripë Himalajesh.

3.Mbajtja e urinës:

Të gjithëve na ndodh të kemi nevojë të shkojmë në tualet në mesin e një takimi të rëndësishëm ose ceremonie të caktuar, por e mbajmë veten pasi nuk duam të bëjmë figurë të keqe. Mbajtja e urinës duekt e parrezikshme në fillim, por mund të çojë në inflamacion të veshkave pasi rrit presionin në traktin urinar tuaj dhe ndikon në të dy veshkat dhe fshikëz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *